KALORIEBOMBER TIL DE LANGE LØB

Før et 24 timers ultraløb fik jeg eksperimenteret med forskellige opskrifter på energikager.
Inspireret af Rune Larssons energikager har jeg nu fundet min egen mix som jeg synes smager godt.

Det skal understreges at dette så absolut ikke er nogle sunde energibarer, men nogle kaloriebomber der skal give kroppen masser af energi i de lange løb.
 
1 kg energibarer

INGREDIENSER
Lys sirup
Sukker
Piskefløde (38%)
AXA Gold müsliblanding
Tørrede frugter (ananas, papaya m. fl.)
 
FORBEREDELSE
Smør en bageplade ind i olie.
Smør en kagerulle ind i olie.
 
FREMGANGSMÅDE:
De tørrede frugter skæres i tilpas store bider.

14 dl AXA Gold og tørrede frugter blandes sammen i en skål. Har prøvet med forskellige kornblandinger, men er kommet frem til at AXA Gold er den beste mht. nødder, corn flakes, kokos osv.

Kog sammen 2 dl piskefløde, 2 dl sukker og 2 dl lys sirup. Dette tager et stykke tid. Find frem et glas med iskoldt vand og en teske. Efter ca. 10-15 minutter begynder blandingen at skifte farve og toppen begynder at ligne månekrater. Tag en teske med blandingen (karamelsovsen) ned i det kolde vand. Når du tager den op igen efter få sekunder skal sovsen være tilpas elastisk. Bliver den knald hård har blandingen kogt i for lang tid og kagerne vil blive for hårde (pas på tænderne). Er den for blød vil kagerne ikke kunne hæfte sammen.

Når sovsen er klar hældes den over müsliblandingen og der røres godt rundt. Kagedejen fordeles ud over hele bagepladen, mens den endnu er varm. Brug den olierede kagerulle til at få den ca. 1 cm tyk. Form hjørnerne med en smørekniv påført olie. 

Stil bagepladen i køleskabet og lad kagen afkøles helt. Normalt lader jeg den stå til næste morgen. Når kagen er helt afkølet kan man skære den ud i passende energibarstørrelser. Jeg opbevarer kagerne i køleskab med mellemlægspapir mellem hvert lag.