BOGENSELØBET

07.06.2014
- af Kjetil Havstein

Bogenseløbet er et af de større løb på Fyn. Hele 270 mænd og kvinder stod til start på den lange distance (10 km), og totalt 658 løbere havde valgt 5 km distancen.

Ruten der starter på torvet i den smukke nordvestfynske by er én lang runde. Underlaget er primært asfalt, med undtag af cirka 1 km på grusvej (imellem 7. og 8. km). Der er ikke specielt mange bakker undervejs, og størstedelen af tiden løber man på små landeveje, med nærmest ingen trafik.

Efter en række 5 km konkurrencer, valgte jeg i dag at løbe den lange. Jeg kender ikke så mange af konkurrenterne, så det kom til at handle om en kamp imod stopuret. Havde et mål om at komme under 35 minutter, og mente at det burde være realistisk. Der blev løbet stærkt fra start, nok lidt for stærkt. Så allerede imellem 2 og 3 km var jeg nødt til at sænke tempoet en smule. Efter 2 km løb jeg også nærmest helt alene resten af turen. Nummer 1 og 2 var for langt foran, og nummer 4 var for langt bagved. Derfor blev det mere et mentalt løb, end et taktisk løb. Det er hårdt at presse tempoet i så lang tid.

På min GPS var ruten 10,13 km. 10 km blev passeret i tiden 34:52, og målgang var i tiden 35:15. Der var meget varmt, så jeg er godt tilfreds med tiden. Alle resultater kan ses her.Billeder er hentet fra arrangørens hjemmeside.

Der var lidt rod i tidtagningen, men der kom styr på det under præmieuddelingen. Det var en utrolig smuk rute, men lidt kedeligt at løbe så længe alene. Men det kan ikke arrangøren klandres for. Helt sikkert et arrangement jeg vil anbefale andre løbere at prøve.