STOREBRO MARATHON CANNONBALL NR. 2

27.04.2014
- af Kjetil Havstein.

Det var, i dag, tredje gang indenfor én måned, at jeg skulle ud og løbe langt. I stedet for at løbe de lange ture alene, så har jeg i år valgt at komme rundt til små maratonarrangementer i hele landet.

27. april skulle der løbes på hjemmebane. Claus Clavilla har virkelig fået lavet et godt arrangement i området ved Vandkraftsøen i Holstebro. Løbet lyder navnet Storebro Marathon Cannonball nr. 2. 

For dem der ikke ved hvad Cannonball er, så er det små maratonløb hvor kravet til chiptidtagning, vejvisere, betjente forplejningsposter m.m. kommer i anden række. Typisk er det små løb der annonceres på Facebook, eller via løbesider på nettet. For at det skal tælle som et officielt maraton, så skal minimum 3 løbere fuldføre distancen.

Storebro Marathon havde startsted ved kajakklubben i Holstebro. Løberne skulle igennem 5 runder á 8.439 m. Ruten var virkelig smuk, og jeg anede ikke at der var så smuk natur, så tæt på Holstebro. Underlaget bestod af et meget kort stykke asfalt, og derefter løb vi resten af turen på grusveje. Efter cirka 4 km var der et parti med en meget stejl trappe og kuperede stier.

Med cirka 20 grader i skyggen så blev det en anelse for varmt i dag. De første 4 km var der en kraftig modvind, og da vi fik vinden i ryggen, så blev det uudholdeligt varmt. Der var kun 14 løbere til start, hvor et par af dem fik problemer i varmen og stoppede.

Jeg har haft en rigtig god træningsuge, og løbet i dag skulle bare tages som en lang træningstur. Men som altid når jeg får nummer på brystet, ja så sker der noget inde i mit hoved. I hvert fald så lagde jeg ud i et godt tempo helt fra den første km. Efter 30 km havde jeg et gennemsnit på 4:03 pr. km. Fornuften overtog omsider, og jeg fik løbet de sidste 10-12 km i et lidt roligere tempo. Kom i mål som en klar nummer 1, i tiden 2:57:31. Totalt har jeg nu løbet 33 marathon, og 19 af dem har været under 3 timer.

Hvad mener jeg så om Cannonballs?
Jeg har blandede følelser. 

For det første så er ruterne sjældent DAF-opmålt. I Storebro fik jeg 42,2 km på min GPS, så det kan man ikke klage over. Man skal selv sørge for at notere sin tid på resultatlisten. Så en eventuel PR kan man ikke bruge til så meget.

For det andet så er der ingen betjening på forplejningsposterne. Man får et krus med sit navn på, og så skal man selv sørge for at fylde drikkelse i. Det fungerer helt fint – MEN det tager selvfølgelig tid at stoppe helt op hver gang, og ødelægger også en ellers god rytme. 

For det tredje så er der efterhånden kommet så mange Cannonballs at det også går udover de større maratonløb. Selv om der er rigtig mange løbere der løber mange maraton, så er der alligevel en begrænsning på hvor mange man kan klare på et år.

Men til mit formål, ultratræning, fungerer de udmærket.

Resultater fra løbet kan ses her.



Specielt at skulle stoppe helt op for hver gang. Man kan ikke klage på udvalget af slik og kager. Jeg holdt mig til vand, bananer og Winforce energigel. Det fungerede rigtigt godt.


På grafen kan man tydeligt se hvor forplejningsposterne er + de kuperede områder. Følte mig rigtigt godt løbende i dag, til trods for tempotræning både onsdag og fredag i denne uge. Totalt kom jeg op på 121 km løb.