BREMDAL LØBET

05.06.2014
- af Kjetil Havstein

Grundlovsdag 5. juni, også farsdag - men også dagen hvor min kære kone kom hjem igen, efter 3 måneders ferie i Florida. For at slå ventetiden lidt ihjel, var det derfor passende at deltage i et 5 km motionsløb.

Bremdal løbet bliver arrangeret lige nord for Struer. Man kan vælge imellem 2 ruter på henholdsvis 5 eller 10 km. Begge 2 ruter løbes i meget landlige omgivelser.

Jeg ville gerne have endnu et 5 km løb, da jeg syntes at det er gået den rigtige vej i de seneste løb. Under opvarmning lagde jeg mærke til at flere af de aller bedste vestjyske løbere stillede til start. At de også skulle løbe 5 km distancen gjorde løbet meget mere interessant. Nu har jeg kigget i en del resultatlister fra løb i området, så jeg kunne hurtigt regne ud at der ville blive en rigtig hård kamp om at komme i top 5.

Der var 247 løbere til start på 5 km og 96 løbere til start på 10 km. Cirka 2 minutter efter at startskuddet var gået, så åbnede vejrguderne for sluserne. Sjældent har jeg oplevet et kraftigere regnvejr, under konkurrence. På den anden side var det faktisk behageligt, da vejret ikke længere var så trykkende. Og forholdene er jo ens for alle løbere.

Den første km er næsten helt flad, og blev passeret i tiden 3:14. Det føltes faktisk OK og jeg var med helt fremme blandt de 4 bedste løbere. Rasmus Skytte lå i front, Rasmus Gregersen og Claus Emtekjær side om side. Fra 1 til 2 km går det meget svagt opad bakke. Ny passeringstid i tiden 3:20. Fra 2 til 3 km kommer man ud på en grusvej, og der kommer et par gode stigninger. Her kunne jeg ikke længere følge med de 3 forreste. Tempo fra 2 til 3 km var 3:28.
Går det opad så går det også nedad. Havde håbet på at kunne indhente det tabte, men tempoet var for højt. Fra 3 til 4 km holdt jeg tempo 3:19. Jeg kunne mærke at Søren Møberg og Jesper Christiansen kom stærkt bagfra, og da de passerede mig med cirka 1 km til mål, så havde jeg ikke mere tempo i kroppen, og der blev hurtigt en luge på 5-6 sekunder. Min GPS viser tempo 3:18 på den sidste km.Passering 5 km i tiden 16:38, og passering mål (5,08 km) i tiden 16:53. Det blev årets hurtigste 5 km indtil nu, men årets dårligste placering. 6 løbere under 17 minutter i samme løb er et godt niveau.

Alle resultater kan ses her.

Der stod en fotograf ude på ruten, men vejret var så dårligt at han havde mere end nok med at holde udstyret tørt. Så derfor er der ingen billeder fra løbet. Der blev løbet stærkt, selv om ruten ikke er blandt de hurtigste.

Selve arrangementet var godt, og det var synd for arrangøren at vejrguderne ikke var på deres side.