HTH HOLSTEBRO LØBET

20.06.2014
- af Kjetil Havstein.

Hele 945 løbere og cyklister stillede til start ved HTH Holstebro Løbet. Et af de større arrangementer i Holstebro, med start og mål midt i centrum. Der blæste en lidt kold vind fra vest, så arrangøren havde lavet et praktisk målområde inde i Rådhushallen. Desværre var der blevet lavet en dobbeltbookning, så de sidste løbere nåede så vidt at komme i mål, før alt der var indendørs blev pakket sammen.

Løberne kunne vælge i mellem 4,5 km eller 8,8 km. Rasmus Gregersen, der var sidste års vinder på 8,8 km, vandt i år den korte distance i en suveren tid. 14:53 svarer til 3:18 pr. km. Kunne have været rigtigt spændende at haft ham med på den lange distance.

På 8,8 km distancen stillede Holstebros hurtigste løbere til start, selvfølgelig med undtag af Rasmus Gregersen.
Nr. 2 til Søen Rundt, Claus Emtekjær valgte også at udeblive, da han lige er blevet far. Det må være en fair prioritering.

Mine 3 største favoritter var helt klart Michel Knak, Rasmus Skytte og Søren Møberg, i nævnte rækkefølge.
Michael Knak har vist kanonform i de seneste løb. Han satte ny PR på maraton distancen i Hamburg, i tiden 2:35:59. I tillæg løb han ind til en soleklar sejr i Kilen Rundt. 10 km på lave 34-tallet, cirka et halvt minut foran Rasmus Skytte.

Rasmus Skytte satte ny PR på 21,097 km til Lillebælt ½-maraton. En tid på 1:13:31 er over minuttet hurtigere end min bedste tid.

Søren Møberg er en af de hurtige triatleter. Senest i Bremdal løbet havde jeg store problemer med at holde hans tempo på 5 km. Så allerede før start var det helt klart at skulle jeg komme i top 3 - så skulle der virkelig kæmpes.

Tempoet var også godt helt fra start. I løbet af den første km skal man op en lille stigning til Sysselting, før ruten går videre ad Sortestien. I dagens anledning var vi så heldige at få en god modvind på det åbne stykke. Der var ikke så stor velvilje til at trække i vinden, så det blev Rasmus og jeg der fik den tjans. Første km blev passeret i tiden 3:31.

Mine km-tider er cirkatider. Min GPS målte ruten til at være 8,69 km. De andre fik den til at være 8,80 eller længere. Arrangøren har målt den til 8,8 km.

Et kort stykke efter passering 1 km skal vi ned under Frøjkvej og ned til Storeå. Rasmus skruer tempoet op, og jeg har i hvert fald mere end nok med at bare følge med. Tempoet bliver 3:22 på denne km.
Da vi krydser Storeå indhenter vi de langsomste løbere på 4,5 km distancen. De er startet 10 minutter før os, men det giver ingen problemer. Efter cirka 2,5 km svinger vores rute til højre, og ind i Nibsbjerg Plantage. Her skal der løbes på mindre stier og grusveje. Fra 2,5 til 3 km er der en del bakker, ellers så er ikke ruten meget kuperet, men det løse underlaget gør den lidt mere udfordrende end et rent asfaltløb. Tempo fra 2 til 3 km er 3:26.

De små stier gør at tempoet falder en smule. Der løbes lidt taktisk, og vi er nu 4 løbere der har fået en god luge ned til resten af feltet. Rasmus fører an stort set hele vejen, mens Søren, Michael og jeg bytter på at prøve at lukke hullet. Tempo fra 3 til 4 km er 3:34.

Efter 4 km føler jeg at det løsner lidt. Jeg får arbejdet mig op ved siden af Rasmus, og vi får et lille hul ned til Michael og Søren. Tempo 3:28. Imellem 5 og 6 km løber vi på små stier med masser af sving. Underlaget er blødt, og jeg synes det er super fedt at løbe der inde i plantagen. Tempo 3:35.

Fra 6 til 7 km bliver tempoet skruet op. Der er ikke langt til mål, og nu skal den sidste energi brændes af. 3:25 pr. km bliver lidt for højt for min del og jeg er nødt til at slippe Rasmus. Søren kommer op på siden, og passerer mig, men jeg har stadigvæk et godt hul ned til Michael. Det giver lidt ekstra selvtillid, og jeg prøver at kæmpe videre.

Fra 7 til 8 km løber jeg sammen med Søren. Vi holder 3:23 på strækningen langs med Storeå. Jeg prøver at komme forbi nogle gange, men Søren svarer tilbage med engang. Ved Musikteateret skal vi lave en 180 graders vending for at komme op på broen over Storeå. Her laver Søren et lille ryk, og jeg klarer ikke at følge med. Jeg giver det jeg har det sidste stykke op til Store Torv, igennem gågaden og ned til Kirkestrædet. Har ikke overskud til at spurte, og kommer i mål som nummer 3. 4 sekunder efter Søren, 16 sekunder efter Rasmus, og 13 sekunder foran Michael.Jeg er super godt tilfreds med tiden. 30:12 på de 8,8 km giver 3:26 i gennemsnit pr. km. Det er samme tempo som jeg løb ved mit PR løb på 10 km, tilbage i 2004. At jeg i tillæg klarer at holde en så god løber som Michael bagved mig, er et ekstra stort plus. Det er fedt at være ude til konkurrencer hvor vi er flere der kan presse hinanden.Alle resultater for 8,8 km mænd kan ses her.

Jeg har haft en god 4 ugers periode med mange konkurrencer, hvor jeg har kunnet mærke en fin fremgang. Er ved at være i mit livs bedste form, i en alder af 41 år. Nu bliver der en periode hvor fokus bliver mange kilometer, og så vil jeg se om ikke jeg kan finde en hurtig 10 km eller et ½-maraton lige efter sommerferien.