REFERENCER

MARIUS BRØCHNER-MORTENSEN (20.04.2011)
"Efter at have prøvet kræfter med marathondistancen, fik jeg øjnene op for ultraløb og prøvede sidste år kræfter med et 60 km løb, hvor jeg med stor ærefrygt så deltagere der gennemført hele 100 km og rent faktisk så ud til at have et godt overskud, imens jeg selv med nød og næppe sled mig igennem de 60 km. For mig virkede det som ren utopi nogensinde at skulle løbe 100 km selv, men efter nogen tid fik jeg alligevel mere og mere interesse i det, da jeg nu havde set at det rent faktisk var muligt for andre at gennemføre, så hvorfor ikke også mig.

Jeg begyndte derfor at søge information på nettet og fandt hurtigt ud af at der, modsat eksempelvis marathonløb, ikke bugner med løbeprogrammer til de længere distancer. Men efter noget tids søgen fandt jeg frem til HAVSTEIN.DK hvor jeg kom i kontakt med Kjetil Havstein. Efter en grundig dialog omkring min daværende form, fik jeg lagt et personligt løbeprogram med målet om at løbe 100 km, til Copenhagen Ultramarathon 7 måneder senere.

Programmet var udformet for 4 uger pr. gang, hvilket var meget positivt da det passede med at jeg kunne planlægge den øgede træningsmængde ind i hverdagen, men samtidig synes jeg det var en fordel kun at kende programmet nogle uger frem, så jeg holdt fokus på den nuværende træning og ikke fik stress af at kigge på hvor meget mere jeg skulle løbe månederne efter.

Træningen var varieret og hele tiden tilpasset mig ud fra diverse løbetest, så jeg blev udfordret, men ikke mere end at jeg kunne følge med og ikke mindst undgik skader. Hver uge var der en update på træningen, så de næste uger blev justeret til og ikke mindst var det med til at holde mig til ilden hen over vinteren, når det til tider kunne være hårdt at komme ud på de isglatte veje.

Nu er træningen så gennemført og for få dage siden skulle træningen så munde ud i 100 km. I ugerne op til begyndte jeg for alvor at blive nervøs og tvivle på at det kunne lade sig gøre, men jeg fik hele tiden Havsteins ord for at jeg var klar, hvilket han fik ret i.  Jeg gennemførte mit livs hidtil bedste og længste løbetur og havde en fantastisk oplevelse hele vejen igennem, med overskud og ingen skader.

Når jeg tænker tilbage er jeg mindst lige så stolt over at have gennemført de mange lange men fantastiske træningsture, som jeg er for at have gennemført de 100 km, hvilket jeg kan takke både løbeprogram og de mange gode råd fra Havstein for, da han så jeg var klar før end jeg selv for alvor troede på det. Kan derfor varmt anbefale det til andre der skulle få lyst til at prøve kræfter med de længere distancer, som helt sikkert ikke var sidste løb for mig."


GITTE RYLUND (27.02.2011)
"Jeg har et par gange prøvet at træne mig op til at løbe et marathon efter et program fundet på nettet. Første gang måtte jeg opgive pga. tidsnød, men 2. gang blev jeg stoppet kun 3 uger inden løbet pga. en skade. Det var voldsomt frustrerende og desværre ikke første gang en skade havde stoppet min træning. Da jeg så småt var kommet i gang med at træne igen tog jeg kontakt til Kjetil – for jeg var stadig meget opsat på, at marathon skulle det være og jeg synes ikke jeg havde brug for flere svipsere.

Jeg har været og er meget tilfreds med samarbejdet med Kjetil. Træningsprogrammet er varieret så træningen aldrig bliver kedelig trods et (for mig) ret stort antal træningskm. Hele vejen har Kjetil stået til rådighed med gode råd og tips – aldrig har jeg følt noget overladt til tilfældighederne, og han svarer altid beredvilligt når jeg spørger ind til hvorfor programmet er skruet sammen som det er. Jeg følte mig godt forberedt, da jeg stod klar til at løbe mit første marathon en flot novemberdag i Hillerød. Jeg havde et helt igennem godt løb – det var en kæmpe oplevelse. Jeg var træt bagefter men ikke ødelagt – og bagefter var jeg rimelig hurtigt klar til at løbe igen.

Med Kjetils programlægning og den gode sparring over mail hver uge har jeg efterfølgende været igennem en vinter med motivation til mere træning end nogensinde før. Jeg vil helt klart anbefale Kjetil for dem som overvejer at få hjælp til at nå deres løbemål og/eller som måske er kørt fast i deres træning pga. ensformighed eller mistet motivation."


LOUISE KACZOR (22.11.2010)
"Jeg gennemførte mit første ultraløb i Grenaa 20. november 2010. Det var en super oplevelse, hårdt, men en kanon fornemmelse da fløjten lød efter 6 timer og uret stod på 62,2 kilometer. Kjetil har en meget stor del af æren for, at jeg føler, at det var en stor succes at løbe mit første ultraløb.  

Jeg rettede henvendelse til Kjetil i juni 2010 med et mål om at ville gennemføre et 100 km løb. Det er stadig målet, men Kjetil rådede mig til at begynde med et 6 timers løb, hvilket jeg er fuldstændig enig i har været en god ide. Gennemførelsen af 6 timers løbet var en personlig succes som har gjort, at jeg er sikker på, at jeg nok skal kunne gennemføre 100 km, hvis bare jeg følger Kjetils kyndige træning frem til april 2011, hvor næste prøve skal stå.

Kjetils træningsplan har været fuldstændig tilpasset mit niveau og mine træningsmuligheder og han har hele tiden været engageret i, hvordan det har stået til med min træning. Og selvom jeg er bosat i Jylland har Kjetil formået at vise sit store engagement i min træning og det har klart været en stor motivation, at en så dygtig og erfaren træner som Kjetil har fulgt mig hele vejen."


PETER PALDAN SØRENSEN (25.09.2009)
"Gennem det sidste års tid er jeg blevet trænet af Kjetil, hovedsagelig ultratræning, hvilket har skabt store resultater for mit vedkommende. Kjetils træningsprogrammer er meget detaljerede, hvilket gør det meget let at følge, og hans engagement i træningen gør, at man virkelig får lyst til at træne/løbe seriøst.

Mine resultater i 2009 oversteg langt mine forventninger, hvilket skyldes Kjetils store trænerindsats. 6 timers løbet i 2009 med Kjetils træningsprogram blev 79,949 km i forhold til 2008 uden Kjetils program 68,410 km. Min 5 km tid gik fra 17,30 min. til 16,26 min. Min 10 km tid blev også væsentlig forbedret fra 36 min. til 34 min. 100 km resultat 2009 som debutant blev 8 t. 2 m. 19 sek., der samtidig blev ny bornholmsk rekord på distancen.

Kjetils træningsprogrammer giver imponerende råstyrke, blandt andet fordi han bruger styrketræning i programmerne, hvilket giver en helhed i løbetræningen.Med Kjetil som træner når du dine mål, hvis du vel at mærke selv går 100% ind for træningen."


TOMMY CARSTENSEN (16.03.2010) (fulgte et af standardprogrammerne fra HAVSTEIN.DK)
"Jeg brugte Havsteins træningsprogram og debuterede på 100km-distancen med 8:12. Jeg vil gerne give penge for et skræddersyet træningsprogram fra Havstein, næste gang jeg skal løbe ultra. Der var nogle (mange) dage, hvor to træningspas ikke passede mig. Hvis jeg havde haft mulighed for at snakke med Kjetil om mine personlige behov, er jeg sikker på, at jeg kunne have opnået et endnu bedre resultat."